۱۶ / ۰۳ / ۱۴۰۲
Asia/Tehran 23:57

ترس از دست دادن یا فومو (FOMO) در بازار ارزهای دیجیتال چیست؟

04:56۰

احتمالا به هنگام رشد و جهش سریع قیمت بیت کوین و ارزهای دیجیتال، واژه فومو (FOMO) را شنیده یا دیده‌اید. اما فومو (FOMO) چیست؟

فومو (FOMO) چیست؟

کلمه فومو (FOMO) سرنام عبارت “Fear Of Missing Out” به معنی ترس از دست دادن است. هنگامی که فردی دچار فومو می‌شود، به سبب ترسی که بخاطر از دست دادن فرصت خیالی خود دارد، اقدام به انجام یک کار هیجان زده می‌کند. این اضطراب و هیجان منجر به آن می‌شود که فرد، نگران عقب افتادن از دیگران به سبب از دست دادن این فرصت خیالی شود.

عبارت فومو (FOMO) مخصوص بازار ارزهای دیجیتال و حتی بازارهای مالی نیست، بلکه در برخی مسائل اجتماعی دیگر نیز کاربرد دارد. از طرفی با گسترش بسیار زیاد شبکه‌های اجتماعی و افزایش فوق‌العاده ارتباطات بین مردم، احتمال مبتلا شدن به فومو (FOMO) نیز افزایش یافته است.

 

برای روشن‌تر شدن، اجازه بدهید از چند مثال ساده درباره وجهه اجتماعی فومو (FOMO) استفاده نماییم. فرض کنید شما در یکی از پیام‌رسان‌ها مانند تلگرام عضو هستید. در این صورت ممکن است مدام به این فکر کنید که آیا پیام جدیدی در تلگرام دارید؟ به همین منظور ممکن است شما لحظه‌ای نتوانید از گوشی خود فاصله داشته باشید و مدام ذهنتان درگیر این مسئله باشد. همچنین فرض کنید که در اینستاگرام خود یک استوری گذاشته‌اید. اگر ذهن شما به هنگام دور بودن از گوشی مدام درگیر این است که آیا کسی پاسخ استوری شما را داده، شما مبتلا به فومو شده‌اید. در این حالت، شما ترس از دست دادن دارید، ترس از دست دادن آن پیام‌ها.

فومو (FOMO) در بازارهای مالی چیست؟

تعریف فومو در بازارهای مالی کمی متفاوت با تعریف آن در مسائل اجتماعی است. در بازارهای مالی، فومو به ترس از دست دادن فرصت سرمایه‌گذاری و یا ترید اطلاق می‌شود. به عنوان مثال، فردی شنیده است که سرمایه‌گذاری در یک دارایی می‌تواند وی را به سودهای چند برابری برساند. احتمالا این فرد اگر دانش کافی نداشته باشد و یا نتواند بر احساسات خود غالب شود، دچار فومو (FOMO) خواهد شد. به عبارتی این فرد نمی‌خواهد فرصت سرمایه‌گذاری پیش آمده را از دست بدهد و از دیگران جا بماند.

اما تاثیر فومو (FOMO) در بازارهای مالی روی قیمت دارایی‌ها چیست؟ اصولا اگر فومو به صورت همه‌جانبه توسط رسانه‌ها و افراد مطرح ایجاد شود، شاهد یک رشد حباب‌گونه در قیمت دارایی مدنظر خواهیم بود. به عنوان مثال، فرض کنید که قیمت یک سهم شروع به رشد می‌کند و از طرفی شرایط بازار به‌گونه‌ای است که در مدت اخیر، شاهد رشد نسبتا بالای سهام مختلف بوده‌ایم. اکنون افراد مختلف دچار این ترس می‌شوند که مبادا قیمت این سهم نیز مانند قبلی‌ها بالا برود و از سود آن جا بمانند. بنابراین سیل نقدینگی هیجانی وارد این سهم می‌شود و قیمت به صورت کاذب و بدون توجه به ارزش ذاتی دارایی بالا می‌رود. در اینجا به احتمال فراوان شاهد خروج سرمایه هوشمند در قیمت‌های بالا و در نتیجه افت سنگین قیمت خواهیم بود. زیرا فومو همواره مقطعی است و پس از مدتی احساسات از بین می‌رود.

تاثیر فومو (FOMO) در بازار ارزهای دیجیتال چیست؟

بازار ارزهای دیجیتال به سبب ثبت رشدهای عجیب ظرف چند سال گذشته، یکی از مستعدترین بازارها برای ایجاد فومو (FOMO) در افراد مختلف است. بنابراین بسیاری از افراد پس از ثبت یک رشد خوب در بازار، انتظار ادامه رشد و کسب سود‌های کلان چند هزار درصدی را دارند. لذا ترس از دست دادن فرصت خرید (FOMO) در این افراد ایجاد می‌شود و منجر به غلبه احساسات بر منطق و در نتیجه اتخاذ یک تصمیم اشتباه می‌گردد.

بسیاری از افراد در بازار ارزهای دیجیتال منتظر رسیدن قیمت بیت کوین به عدد ۱۰۰ هزار و بالاتر هستند. شرایط بازار ارزهای دیجیتال و زمینه FOMO بسیار بالای آن منجر به آن شده است که نوسانات قیمتی نیز تشدید شود. بسیاری از افراد به هنگام افزایش بیش از ۱۰ درصدی قیمت بیت کوین در یک روز، دچار فومو می‌شود و فکر می‌کنند که بازار ارز دستشان در رفته و از سودی که مدام در ذهن خود در مورد رسیدن قیمت بیت کوین به ۱۰۰ هزار دلار را داشته‌اند، جا مانده‌اند. بنابراین احساسات غالب می‌شود و این افراد دقیقا در بالاترین قیمت‌ها در هر مقطع اقدام به خرید می‌کنند، غافل از اینکه قیمت بیت کوین از ابتدای سال ۲۰۱۸ تاکنون در یک روند خنثی قرار گرفته و بازار سر جای خودش بوده است!

سخن نهایی

اگر بخواهیم به صورت خلاصه بگوییم، هرگاه منطق در خرید یا فروش شما وجود نداشت، معامله را انجام ندهید. اگر بر اساس تحلیل تکنیکال معامله می‌کنید، بهتر است تمام معاملات خود را بر این اساس انجام دهید و جلو هیجانات خود را به هنگام رشد قیمت بگیرید. از طرفی، سعی کنید روی کالا یا دارایی‌ای سرمایه‌گذاری کنید که رسانه‌ها و همه مردم درباره رشد آن سخن نگویند. به عبارتی، هنگامی که یک بازار به گونه‌ای صعودی می‌شود که حتی عام‌ترین افراد با کوچکترین دانش تحلیل درباره آن سخن می‌گویند، از آن بازار دوری کنید، زیرا فاز FOMO آخرین مرحله از یک روند قدرتمند صعودی است و پس از آن افت‌های سنگین شروع خواهد شد.

منبع
Verywellmind
لینک کوتاه
https://arznews.net /?p=7187

707 نوشته
ارز نیوز ، نگاهی متفاوت به دنیای ارزهای دیجیتال

بدون دیدگاه

پاسخ دهید

شما باید وارد شده برای ارسال نظر.